VERANDERING IS DE ENIGE CONSTANTE.

 

Organisatie verandering

Organisatie verandering

De kunst van organisatie verandering

Organisatie verandering is een vak. Een vak waar velen van denken iets te weten, en wat weinigen echt verstaan.
Niet voor niets mislukken er vele organisatie verandering trajecten. Het Z-model of Change leert u het vak van organisatie verandering. Het geeft u unieke inzichten over veranderen op ieder niveau in een organisatie of tussen de oren van een medewerker. Hierdoor bent u in staat om veranderingen tot een goed einde te brengen

Succesvol veranderen van organisaties

Velen twijfelen eraan of het succesvol veranderd van organisaties echt mogelijk is. Het Z-model of Change® bewijst keer op keer dat het wel kan. Er zijn vele veranderingsprocessen in organisaties. Het succesvol veranderen van productieprocessen, het ontwikkelen van medewerkers, het succesvol veranderen van de inrichting van de organisatie, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het creëren van een nieuwe cultuur.
Lees meer

boek over organisatieverandering

Een recent boek over organisatieverandering is De Verandering, een businessroman. In dit boek over organisatieontwikkeling wordt aan de hand van een verhaal en het Z-model of Change® een duidelijk inzicht gegeven in verandering en ontwikkeling. Eindelijk een goed leesbaar boek over organisatieverandering, wat je grijpt van begin tot eind.
Lees meer

Opleidingen in organisatieverandering

Opleidingen in organisatieverandering zijn er in alle soorten en maten. Het ligt er maar aan wat je organisatie verandering noemt. De opleidingen in organisatieverandering volgens het Z-model of Change zijn® echter speciaal, omdat ze een overal beeld geven van het concept veranderen. De Z-model of Change® opleidingen in organisatieverandering, die ervan uitgaan dat de ontwikkeling vooral plaatsvindt in de hoofden van mensen, waardoor ze morgen andere dingen willen doen dan gisteren. Organisatieverandering is mensenwerk.
Lees meer